Vabane lugemisprillidest

Tule läätseoperatsioonide esmasele uuringule! 

Jäta prillid sahtlisse

Läätseoperatsioon on ideaalne võimalus vabaneda prillidest nendele, kes vastunäidustuste tõttu ei saa teha laseroperatsiooni. Enamasti teeme läätseoperatsioone üle 40 aastastele patsientidele ja neile, kelle refraktsiooni-häire on väga suur (üle -8 D või üle +2 D).

Operatsiooni meetod

Operatsiooni käigus eemaldatakse silma enda läätsest selle sisu, kuid läätse ümbritsev kapsel jäetakse alles. Kapsli-kotti asetatakse uus sobiv kunstlääts, mis on valmistatud spetsiaalsest mitte-vananevast plastikust. Kunstläätsed võivad olla kas monofokaalsed või multifokaalsed.

Multifokaalsed läätsed

Multifokaalne lääts võimaldab näha pärast läätseoperatsiooni ilma prillideta nii kaugele kui lähedale. Meie kliinikus kasutatakse Tecnis, Ophtec Precizion Presbyopic, Zeiss tüüpi multifokaalseid kunstläätsi. Kui soovite operatsiooni järel vabaneda prillidest täielikult, tuleb operatsiooni käigus paigaldada multifokaalsed kunstläätsed.

Monofokaalsed läätsed

Monofokaalse kunstläätse paigalduse järel kaotab silm enamasti võime akommodeerida, s.t kohaneda vaatamaks teravalt erineval kaugusel asetsevaid objekte, kuna antud kunstlääts ei muuda oma kuju. Seega vajab patsient kas kaugele või lähedale nägemiseks prille, vastavalt sellel, millised monofokaalsed läätsed on operatsiooni käigus paigaldatud.

Elu muutev otsus

Läätseoperatsioonid on maailmas üha rohkem populaarsust koguv viis vabaneda prillidest vanemas eas. Silmaravi protseduuridest on tegemist ühe kaasaegseima ja kiiremalt areneva valdkonnaga, kus igal aastal tulevad turule uued kvaliteetsemad kunstläätsed ja areneb kiirelt nende paigaldamise tehnoloogia. Silmalaseris viivad läätseoperatsioone läbi Eestis kõrgelt tunnustatud silmakirurgid Dr Inger Viikna ja Dr Marika Tenusar. Dr Viikna ja Dr Tenusar viivad läbi ka eeluuringud, et olla kindel patsientide sobivuses operatsioonile.